menoy

29/1/19

Τι λέει ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας για τα τέσσερα πλαστά πτυχία

 Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας Δημήτρης Μπούτος τα όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για τα 4 πλαστά πτυχία που φέρεται να κατέθεσε ώστε να διορισθεί Διοικητής.
Με δηλώσεις του στο «ethnos.gr» ο κ.Μπούτος επισημαίνει ότι ο ίδιος ουδέποτε δήλωσε τα συγκεκριμένα πτυχία ότι τα έχει λάβει,
ενώ βλέπει πίσω από τις επιθέσεις  εναντίον του πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ υπογραμμίζει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Σε μια εκτενή συνομιλία με το «ethnos.gr» ο κ.Μπούτος αναφέρει εκτός των άλλων:  «Ούτε έχω πλαστά πτυχία, ούτε δήλωσα πλαστά πτυχία. Τα πτυχία μου είναι κατατεθειμένα στο φάκελο μου βάση των οποίων εξελίχθηκα υπηρεσιακά και τα οποία έχουν ελεγχθεί.  Δεν έχω εγώ τέτοια πτυχία που φέρομαι να έχω δηλώσει. Δεν τα έχω αποκτήσει ποτέ μου. Πως λοιπόν θα τα βεβαιώσει το Πανεπιστήμιο. Διότι ουδέποτε σπούδασα φιλοσοφία και μαθηματικά.
Εγώ έχω τελειώσει το οικονομικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επίσης το πολιτικό τμήμα της Παντείου και έχω κάνει και ένα μεταπτυχιακό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας υγείας. Αυτά που λένε λοιπόν δεν τα έχω. Εγώ είμαι οικονομολόγος της υγείας και όλα τα πτυχία μου βρίσκονται στον φάκελό μου».
Ο κ.Μπούτος μιλώντας στο «ethnos.gr» υποστηρίζει ότι το 2011 που είχε γίνει η επίσημη καταγραφή στο δημόσιο για τα πτυχία των στελεχών είχε ελεγχθεί κανονικά χωρίς να έχει βρεθεί κάτι το παράνομο, ενώ αναρωτιέται πως προέκυψαν όλες οι κατηγορίες μετά από νέους ελέγχους το 2018. «Το 2011 που είχε γίνει η καταγραφή έγινε και η επιβεβαίωση όλων των πτυχίων μου. Γιατί ξαναελέγχονται ξαφνικά το 2018; Τόσα χρόνια μετά θυμήθηκαν;» αναρωτιέται ο τέως Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας.
Οι σχέσεις με τον Π.Πολάκη
Ο Δημήτρης Μπούτος μιλώντας στο «ethnos.gr» τονίζει ότι θα ακολουθήσει τη νομική οδό για την επίλυση της υπόθεσης, ενώ περιγράφει και τις σχέσεις που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, μετά τη φημολογία ότι ήταν άνθρωπος του περιβάλλοντός του.  «Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είχα υπηρεσιακές σχέσεις, ούτε στο περιβάλλον του ήμουν ούτε τίποτε. Είχα επαφές μαζί του στο πλαίσιο των υπηρεσιακών μου καθηκόντων δεδομένου ότι ήταν προϊστάμενος μου».
Ο Δημήτρης Μπούτος έπαψε να είναι Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε και όπως λέει στο «ethnos.gr», υπέβαλε την παραίτησή του και από την οργανική του θέση που είναι στο Θριάσιο Νοσοκομείο ώστε να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί. «Υπέβαλα την παραίτησή μου επειδή έχω 40 χρόνια δουλειάς, αλλά δεν μου την έχε εγκρίνει/υπογράψει ακόμη ο Διοικητής του Θριασίου Νοσοκομείου κάτι για το οποίο βρισκόμαστε στα δικαστήρια..
Η παραίτηση μου δε συνδέεται με τις τελευταίες εξελίξεις.  Απλά ο δικηγόρος μου με είχε συμβουλέψει να πάρω τη σύνταξή μου το 2018 ώστε να μην περικοπεί με τον Νόμο Κατρούγκαλου». Κατά τον τέως Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία και κατήγγειλε επίσης τα περί πλαστών πτυχίων δημοσιοποιώντας μάλιστα και το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το πράττει για πολιτικούς λόγους.
«Η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζουμε τι σχέση έχει με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και την κόντρα τους και το θέμα είναι πολιτικό. Πάντως η όλη υπόθεση ξεκίνησε με μία ανώνυμη καταγγελία οπότε και άρχισαν να ψάχνουν τον φάκελο μου και είδαν ότι κάποια πτυχία ήταν δηλωμένα αλλά δεν υπήρχαν. Το ερώτημα τώρα είναι, ποιοι διατηρούσαν τους κωδικούς μου από τον φάκελό μου, ακόμη και 1,5 χρόνο μετά την αποχώρησή μου από την οργανική μου θέση στο Θριάσιο Νοσοκομείο το 2016. Διότι εγώ δεν είχα δηλώσει ποτέ αυτά τα πτυχία που υποστηρίζουν ότι είναι πλαστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *