menoy

12/7/19

Στο ΕΚΑΒ ο Βασίλης Κικίλιας


0 Στο ΕΚΑΒ ο Βασίλης Κικίλιας - Τι αλλαγές σχεδιάζει


Ο νέος υπουργός Υγείας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, προτίθεται να ενοποιήσει το ΕΚΑΒ με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας
Στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, όπου είναι και παρκαρισμένα όλα τα ασθενοφόρα, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας, που έχει δηλώσει ότι θα επισκεφθεί όλες τις Μονάδες Υγείας της χώρας αλλά και τους φορείς το επόμενο διάστημα, συνομίλησε με εργαζόμενους και τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ ώστε να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει στον φορέα. Άλλωστε, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Πάντως, ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, προτίθεται να ενοποιήσει το ΕΚΑΒ με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ισχυρός φορέας που θα συντονίζει όλες τις υπηρεσίες υγείας, τις μεταφορές ασθενών αλλά και τα διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής που σήμερα ελέγχονται από το ΕΚΑΒ.
_mg_5637.jpg
Στον νέο φορέα που έχει ήδη σχεδιασθεί πώς θα λειτουργεί, τονίζουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr, αναμένεται να τεθεί ένα πρόσωπο επικεφαλής, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο σημερινός Διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου. Πρόκειται για ένα στέλεχος που έχει θητεύσει στο παρελθόν με όλες τις κυβερνήσεις, τόσο στο ΕΚΕΠΥ όσο και στο ΕΚΑΒ και θεωρείται γνώστης του αντικειμένου. 

_mg_5596.jpg
  Στο ΕΚΑΒ ο Κικίλιας - Τι δήλωσε

 Επίσκεψη Κικίλια στα κεντρικά του ΕΚΑΒ

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε τα κεντρικά του ΕΚΑΒ και συνομίλησε με τους διασώστες.
Επίσκεψη στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ πραγματοποίησε την Παρασκεύη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Τζανετή, τους εργαζομένους, το διοικητικό προσωπικό και τους διασώστες, ακολούθησε περιήγησή του στις εγκαταστάσεις. Ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Θα ήθελα αρχικά, να αναφερθώ ονομαστικά σε κάποιους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ. Περδικόπουλος Ιορδάνης, Πατουκά Δήμητρα, Κοκορόσκος Ιωάννης, Πατσιάς Δημήτριος, Βέλλιος Δημήτριος, Γεωργοτός Γεώργιος. Δημητριάδης Χρήστος, Αντωνιάδης Σπύρος, Μιροσίδης Δημήτριος, Δεβελόγλου Πρόδρομος, Παρθενιώτης Χρήστος, Ακαλίδης Γιάννης, Σιαοσίδου Χριστίνα, Βάγγος Γεώργιος, Δουδός  Δημήτριος και οι ιατροί Νικολαΐδου Ολυμπία, Ηλιάδης Κοσμάς, Καραμπερίδου Χριστίνα, ο γιατρός βάρδιας Αλλιός Δημήτριος και άλλοι.


Επίσκεψη Κικίλια στα κεντρικά του ΕΚΑΒ
Επίσκεψη Κικίλια στα κεντρικά του ΕΚΑΒ
Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά αυτούς τους ανθρώπους. Είναι στελέχη του ΕΚΑΒ. Δεν είχαν βάρδια, δεν δούλευαν εκείνη την ώρα, αλλά στην κρίσιμη στιγμή της συγκλονιστικής καταστροφής στη Χαλκιδική, προσέτρεξαν, βοήθησαν και έσωσαν κόσμο. Αυτό είναι το ΕΚΑΒ και αυτό πρέπει να είναι το ΕΚΑΒ.

Επίσκεψη Κικίλια στα κεντρικά του ΕΚΑΒ
 Επίσκεψη Κικίλια στα κεντρικά του ΕΚΑΒ
Αυτοί οι άνθρωποι, μαζί με όσους ήταν στη βάρδια, παρέμειναν εκεί για να δώσουν τη μάχη. Σε αυτούς χρωστάμε και τους ευχαριστώ δημοσίως.
Το ΕΚΑΒ ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη προσέγγιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον πολίτη, στον ασθενή, στην οικογένειά του. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ΕΚΑΒ, γι' αυτό και η πρώτη επίσκεψη που κάνω ως υπουργός Υγείας είναι εδώ, στα κεντρικά, στις διοικητικές αλλά και στις τεχνικές υπηρεσίες, βλέποντας ασθενοφόρα και μηχανές και αντιλαμβανόμενος ακριβώς ποια είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΚΑΒ και τι ακόμα ενδεχομένως πρέπει να γίνει

Επίσκεψη Κικίλια στα κεντρικά του ΕΚΑΒ
Επίσκεψη Κικίλια στα κεντρικά του ΕΚΑΒ
Και κάτι ακόμα. Υπάρχει πολύ μεγάλος σεβασμός και εκτίμηση για αυτούς οι οποίοι δουλεύουν στις διοικητικές υπηρεσίες και είναι στα γραφεία. Εξίσου, όμως, και ακόμα παραπάνω, υπάρχει σεβασμός για τα πληρώματα, τα οποία είναι έξω στον δρόμο νύχτα και μέρα και κάνουν μία δουλειά η οποία είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη.
Και νομίζω ότι είναι κατανοητό από όλους, πως τα κίνητρα τα οποία υπάρχουν, παρέχει ή θα παρέχει η υπηρεσία, πρέπει να είναι διακριτά κυρίως για τους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν έξω.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *